Reprezentanta Comisiei Europene în România

Reprezentanta Comisiei Europene în România are sediul la Bucuresti si, odata cu aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana, a înlocuit Delegatia Comisiei Europene înfiintata în 1993.

Sub directa coordonare a Directiei Generale pentru Comunicare, reprezinta Comisia Europeana în România, asigurând un eficient flux de informatii între aceasta, cetatenii si autoritatile din România.

Misiunea acesteia este de a contribui la o cât mai buna întelegere a Uniunii Europene, a scopurilor, valorilor si politicilor acesteia, aducând informatia europeana cât mai aproape de cetateni, într-o forma adaptata nevoilor lor specifice.

În activitatea acesteia, lucreaza îndeaproape cu Biroul de Informare al Parlamentului European, precum si cu autoritatile române relevante de la nivel central si local.

Reprezentanta Comisiei Europene în România are patru departamente:

Departamentul Presa – exprima pozitia Comisiei Europene în relatiile cu media, ofera informatii jurnalistilor si promoveaza politicile si activitatile Comisiei. Organizeaza evenimente de presa si vizite pentru jurnalisti, asigurând o buna acoperire în mass-media a temelor europene de larg interes, urmarind, totodata, reflectarea acestora în presa scrisa, audiovizuala si on-line.

Departamentul Politic – analizeaza evolutiile politice, economice si sociale din România, precum si modul în care activitatile Uniunii sunt reflectate în opinia publica româneasca. Un element important al activitatii Reprezentantei este mentinerea contactelor cu reprezentantii mediului politic si economic românesc, precum si cu societatea civila.

Departamentul Comunicare – promoveaza campaniile de informare si prioritatile de comunicare ale Uniunii în România, tinând cont de specificul national si local. Partenerii Reprezentantei în dialogul cu cetatenii sunt cele trei retele de informare – EUROPE DIRECT, Centrele Europene de Documentare si Team Europe – a caror activitate o coordoneaza.

Departamentul Administrativ – ofera asistenta logistica si resursele necesare bunei desfasurari a activitatilor Reprezentantei.

Contact:

Reprezentanta Comisiei Europene în România

Strada Vasile Lascar 31, 020492 Bucuresti

Telefon: (+ 40-21) 203.54.00

Fax: (+40-21) 316.88.08

E-mail: comm-rep-ro@ec.europa.eu